7 idyllische natuurhuisjes op de Veluwe + Wandelroutes

7 idyllische natuurhuisjes op de Veluwe + Wandelroutes

In een natuurhuisje wonen op de Veluwe, omringd door de natuur om elke dag in te wandelen. Misschien wel de droom van iedere natuurliefhebber? Alleen niet altijd even praktisch in het dagelijks leven. Wil je toch af en toe even dat idyllische bestaan opzoeken? Dan is het huren van een huisje in het bos of het platteland de ideale oplossing: Even helemaal weg in de natuur. Ik ging op zoek naar 7 schilderachtige huisjes om te huren, inclusief wandelroutes in de buurt! Ideaal om even aan de stad te ontsnappen en een weekend (of week, nog beter) te gaan wandelen.

Inhoud

1. Natuurhuisje in Ermelo

Dit huisje lijkt uit een Amerikaanse western gegrepen met zijn prachtige veranda en grote schoorsteen. Enkel een schommelstoel mist in het plaatje. Het natuurhuisje is vrij gelegen op een groot perceel en kijkt uit over een weide met paarden. Bovendien zijn er fruitbomen waar je als huurder van mag oogsten. Hier wil je toch niet meer weg?!

Binnen een straal van slechts 500 meter wacht een schat aan natuurpracht, met heidevelden, gevarieerde bossen, kabbelende beekjes en weelderige graslanden. Dus ook als je niet de hele dag onder de overdekte veranda wilt zitten, kun je genoeg doen (lees: wandelen natuurlijk 😌).

> Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van dit huisje

Wandelroutes bij natuurhuisje Ermelo

2. Natuurhuisje in Emst

Verscholen in de betoverende bossen van het Gelderse Emst, ligt dit prachtige natuurhuisje. Dit droomhuis tussen de dennen staat op een eigen bosperceel van maar liefst 730 m2. Als je hier niet tot rust komt, dan weet ik het ook niet meer!

Het natuurhuisje, dat volledig van hout is gemaakt, grenst aan het kroondomein het Loo. Dit landgoed (het grootste landgoed van Nederland om precies te zijn) is een waar walhalla voor de wandelaar. Het landschap varieert van dichte, sprookjesachtige bossen tot zandpaden met heide velden. En vergeet de weliswaar aangelegde, maar daardoor niet minder indrukwekkende, paleistuin niet!

> Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van dit huisje

Wandelroutes bij natuurhuisje Emst

3. Natuurhuisje in Bennekom

Tussen Ede en Bennekom ligt dit schattige natuurhuisje, midden in de bossen. De grote tuin heeft een eigen vijvertje en genoeg plekjes om in de tuin te zitten (of liggen. Hangmat: we see you!).

Met de Ginkelse heide en het Bennekomse bos om de hoek is het geen straf om hier een paar dagen te verblijven. Als je geen zin hebt om met de auto op stap te gaan is dat ook geen probleem: je loopt vanuit het huisje zo de bossen in.

Ik heb drie mooie routes uitgekozen, op verschillende locaties in de buurt. Over de heide, door het dichtbijzijnde bos, of misschien wil je wel langs de beeldentuin en het vlonderpad?

> Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van dit huisje

Wandelroutes bij natuurhuisje Bennekom

4. Natuurhuisje in Otterlo

Otterlo is de perfecte plek voor een bezoek aan het Nationaal Park de Hoge Veluwe, waar je het wereldberoemde Kröller Müller Museum kunt bezoeken. Vanuit dit lieve natuurhuisje midden in de bossen loop je er bovendien ook nog eens zo heen. Het park is niet gratis om te betreden, maar je kunt er eenmaal binnen, wel gratis een fiets lenen om het park te ontdekken.

Het huisje in het bos grenst bovendien direct aan een prachtig heideveld en de betoverende zandverstuiving genaamd ‘De Zanding’. De routes die ik heb uitgezocht lopen zowel hier, als over de Hoge Veluwe. En dit is nog maar een greep uit alle routes die er zijn. Je kunt hier gemakkelijk een paar weken vertoeven en de paden verkennen.

> Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van dit huisje

Wandelroutes bij natuurhuisje Otterlo

5. Natuurhuisje in Putten

Verscholen aan de rand van de Veluwe, ligt dit charmante natuurhuisje. Het knusse interieur maakt het binnen verblijven net zo’n feest als de omgeving eromheen. Op het terrein vind je ook een voedselbos en zwemvijver, maar wie dat te koud vindt: er is ook een hottub.

Je kunt vanuit het huisje meteen zelf de natuur in wandelen. Maar mocht je wat inspiratie zoeken: ik heb 3 wandelingen in de buurt voor je uitgezocht, tussen de 1,5 en 4 uur!

> Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van dit huisje

Wandelroutes bij natuurhuisje Putten

6. Natuurhuisje in Hulshorst

Dit huisje lijkt alsof het uit een sprookjesboek is getrokken: middenin een prachtig, dicht bos en voor de deur een vennetje. En voor de liefhebbers voor wandelen in de winter (of chocomelk drinken onder een dekentje) is er ook nog een houtkachel aanwezig!

En aan natuur ook verder geen gebrek: Aan de ene kant, in het noorden, ontvouwen zich weelderige weilanden die geleidelijk overgaan in het serene Veluwemeer. Aan de andere kant strekt het indrukwekkende Hulshorsterzand zich uit, het grootste aaneengesloten natuurgebied van ons land. Hier vind je uitgestrekte zandvlaktes en schilderachtige bossen die je uitnodigen voor avontuurlijke ontdekkingen. Aan wandelroutes geen gebrek.

> Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van dit huisje

Wandelroutes bij natuurhuisje Hulshorst

7. Natuurhuisje in Empe

Dit natuurhuisje valt meer onder categorie “boeren cottage” dan onder “cottage in the woods”, maar wijdse velden en lieflijk aangelegde tuintjes zijn ook natuur! En kijk even hoe leuk dit huisje eruit ziet, van binnen en buiten. En als de foto’s je niet overhalen dan misschien de privé hottub en sauna wel…

In de omgeving van het huisje vind je verschillende klompenpaden (wat mooie wandelroutes zijn door het boerenland), maar met de fiets of auto ben je ook binnen 10 minuten op de Veluwe. Dichterbij ligt de Empese- en Tondense heide, waar je vanuit het huisje zo heen loopt en waar ik enkele wandelroutes voor je heb uitgezocht!

> Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van dit huisje

Wandelroutes bij natuurhuisje Empe

Al zin om te gaan?

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb meteen zin om mezelf in deze prachtige huisjes te verstoppen. Enkel om eruit te komen voor een wandeling of het sprokkelen van hout voor een haardvuur. Het blijkt maar weer dat je niet persé zelf een boshuisje hoeft te bezitten om te genieten van een overnachting in de natuur.

En ik kan je vertellen: dit was maar een greep uit alle prachtige huisjes die ik ben tegengekomen op natuurhuisje.nl. Ik keek voor dit artikel enkel naar de Veluwe, maar er zijn natuurhuisjes door heel Europa te vinden op de meest idyllische plekken!

Wil je een ander huisje huren, kijk dan eens hier: