Huttentocht voor beginners in het Rätikon!

INTRODUCING:

Wakker worden boven op de berg met de meest mooie zonsopgang, een tocht dwars door de bergen, op avontuur met een groep gelijkgestemde dames. Een huttentocht is echt genieten van het ultieme outdooravontuur. Je ziet de bergen op haar mooist en komt op plekken waar de dagjesmensen enkel van dromen! 

We hike together

- DE TOCHT IS VOL! -

Met Shehikesalone is het mijn missie om zo veel mogelijk vrouwen op pad te krijgen. Gezien de beperkte plekken van deze eerste pilot tocht heb ik gekozen er een women-only tocht van te maken! 

Huttentocht voor beginners: €850,-

WANNEER?

22 – 26 Juni, 5 dagen wandelen door de bergen!

WAAR?

In het Rätikon, een berggebied in Oostenrijk op de grens van Zwitserland en Liechtenstein.

PRIJS?

€850,- 
Ben je lid van de NKBV? Dan krijg je €25,- korting!

VOOR WIE?

Deze tocht is geschikt voor de beginnende bergwandelaar. Maar ook leuk voor de wandelaar met iets meer ervaring!

Groepsgrootte?

Min 8, Max 12 vrouwen. Begeleid door 2 vrouwelijke gidsen: Nicky en ikzelf!

Belangrijke informatie

Wat is een huttentocht?

Een huttentocht is een meerdaagse wandeltocht door de bergen. Je slaapt daarbij in zogenoemde “hutten”. Veel mensen denken bij hutten aan gure schuurtjes op de berg, maar niets in minder waar! Je kan het beter vergelijken met een herberg, wel back to the basics maar met genoeg gemakken voorzien (zoals een lekker bed en warme maaltijd).

Ga je mee?

Over het Rätikon - Oostenrijk

Het Ratikon is het favoriete beginners gebied van onze gids Nicky, en dat heeft een reden; het gebied is lekker ruig en de paden bouwen zich heel goed op in de moeilijkheidsgraad. We beginnen op wat bredere paden zodat we kunnen wennen aan het ‘de hele dag onderweg zijn’ in de bergen. Het zijn namelijk geen 2 uurs wandelingen maar we zijn echt de hele dag lekker buiten en dan moeten we toch anders met onze energie omgaan. Verder in de week gaan we (als het weer het toestaat) zelfs de 2.817 meter hoge Sulfluh beklimmen. Al met al een prachtige tocht als je nog niet zoveel bergervaring hebt. 

- BEPERKTE PLEKKEN BESCHIKBAAR -

Dit wordt de eerste een enige huttentocht in 2024, met maar 12 plekjes. Dus wees er snel bij!

Inbegrepen:
 • 4 x overnachting in een hut
 • 4 x halfpension: ontbijt en avondeten is inbegrepen!
 • 5 dagen bergwandelen
 • Een leuke groep gelijkgestemde dames
 • Twee gidsen, waarvan 1 gecertificeerd wandelgids!
 • Gratis toegang tot mijn nieuwste cursus over huttentochten!
Niet inbegrepen:
 • Heen- en terugreis
 • Bus- of liftkaartjes
 • Drankjes en snackjes
 • Lunch
 • Een reisverzekering met bergredding (!)
 • Kosten voor last-minute wijzigingen in de tocht door bijvoorbeeld het weer of andere onvoorziene omstandigheden
 •  

Van dag tot dag

Dag 1
Op de eerste dag zullen we elkaar ontmoeten, kennismaken met de groep en een uitleg krijgen over de tocht. Daarna gaan we aan de wandel! Want daar komen we natuurlijk voor. In de avond slapen we in onze eerste hut met ons eerste avondmaal.
Dag 2 - 4
De 2e, 3e en 4e dag zullen we langs prachtige pieken wandelen. Bergweiden, koeien, dennenbossen en mooie uitzichten. Het komt allemaal voorbij. De echte huttentocht ervaring. In de avond zullen we elke keer in een andere hut slapen.
Dag 5
De laatste dag is alweer aangebroken! We hebben een fantastische tocht achter de rug, tenminste, we moeten nog even! Want op dag 5 maken we onze laatste meters terug naar ons startpunt.
Previous slide
Next slide

✦ Je gidsen ✦

Josien

Wandelgekkie en bergfanaat. Als kind gingen wij al elke zomer de bergen in om huttentochten te maken. Ik heb er weet-ik-niet-hoeveel al gelopen.

De bergen zijn voor mij altijd een mooie plek om te reflecteren en weer helemaal tot rust te komen. En dat ik dat met anderen mag delen vind ik fantastisch!

Gecertificeerd bergwandelgids Nicky

Met een sprankeling in mijn ogen, energie voor 10 en een brok positiviteit, sta ik te trappelen om jou mee op avontuur te mogen nemen!

Naast dat ik helemaal gek ben op de bergen, heb ik een passie voor fotografie. Tijdens de hikes vind je me regelmatig – gewapend met camera – in de bosjes, op de grond of achter een rots. Alles voor die authentieke, avontuurlijke foto! Meteen een leuke herinnering voor jou als deelnemer. 

Wat anderen zeggen

Sam
Read More
Wat een geweldige gids en persoon is Nicky! Ze neemt je mee in haar enthousiasme over en in de bergen. Absoluut genoten en heel veel nieuwe dingen geleerd over de bergen, het weer en kaartlezen. Ze heeft altijd een backupplan bij bijvoorbeeld weersveranderingen en/of blessures. Heb je een gids nodig in de Oostenrijk? Kijk dan zeker eens naar het aanbod van Nicky! Bedankt voor alles, het was een onvergetelijk avontuur!
M.J Kort
Read More
Iedereen zou de deskundigheid en het enthousiasme van Nicky eens mee moeten maken! Super trip gehad (hike & fotografie) en veel geleerd, gelachen en genoten.
Sterre
Read More
Wat een geweldige reis mogen maken met She feels alive in the mountains. Nicky is een super goede gids die de route terplekken aanpast en bijstelt op het niveau van de groep. Ze laat je de meest unieke bergen beklimmen en helpt iedereen door de wat moeilijkere stukken heen. Een reis vol overwinningen om nooit te vergeten!
Previous
Next

Vraag & Antwoord

Heb je een vraag die hier niet onder staat? Stuur dan gerust een DM naar mijn instagram (@shehikesalone) of stuur een mailtje naar info@shehikesalone.com

Alle vrouwen zijn welkom! Leeftijd maakt niet uit 😊

De tocht is geschikt voor de beginnende bergwandelaar, aangezien de meeste paden niet technisch zijn die we zullen bewandelen. Wel is het belangrijk dat je fit genoeg bent, want we zullen uiteraard wel hoogtemeters maken. 

Als je regelmatig sport, zou deze tocht geen probleem moeten zijn. We verwachten dat je tegen de tijd van de tocht 20 km kan wandelen in 4 uur, met een rugzak van 8 kg, of dat je 35 min kan hardlopen.

Twijfel je of je mee kan? Onze wandelgids Nicky is ook personal trainer, je kan een personal training pakket erbij boeken. Zij helpt je dan fit de bergen in gaan!

Ruim voordat we op tocht gaan krijg je een uitgebreide briefing met welke spullen je allemaal moet hebben. Als je boekt krijg je namelijk gratis toegang tot mijn nieuwste cursus over huttentochten! Die komt in April uit, genoeg tijd om je voor te bereiden.

In de cursus leg ik alles uit over gear en waar je op moet letten tijdens de aanschaf. Uiteraard krijg je een uitgebreide paklijst.

Het gebied is bereikbaar met de trein, je neemt daarna een laatste bus het dal in. Alle informatie en reislocatie zal volgen na de boeking.

Uiteraard kun je ook met de auto komen. We zullen een whatsapp groep aanmaken met de deelnemers, zodat jullie eventueel kunnen carpoolen. Wel zo gezellig en natuurlijk duurzamer!

Wat super! De NKBV helpt o.a. met het onderhouden van de bergwandel paden. Als je lid bent van de NKBV krijg je 25 euro korting op deze tocht. Vergeet alleen niet je pasje mee te nemen op reis!

Wil je mee? Reserveer je plek!

DE TOCHT IS VOL!

Belangrijk:

 • Dit is een bindende reservering
 • Je reservering is pas officieel als je een bevestiging per mail hebt ontvangen (dit kan 2 werkdagen duren). First come, first serve.
 • Je betaalt in delen via STO Garant, voor een veilige betaling. De eerste aanbetaling zal in Januari/Februari plaatsvinden.
 • Op deze tocht zijn de algemene reisvoorwaarden van mij en de algemene reisvoorwaarden van Nicky toepassing
 • De reis gaat door bij een minimum van 8 deelnemers